Luciano Narsingh, de vijf-voudig international van Oranje, heeft woensdagavond zijn rentree gemaakt. Dit deed hij in de bekerwedstrijd van PSV tegen Roda JC Kerkrade (1-3), na 10 maanden blessureleed. De 23-jarige vleugelaanvaller liep op 22 december 2012 in de competitiewedstrijd tegen NAC Breda een zware knieblessure op. Hierna volgde een hele lange en zware revalidatie.

Begin deze maand, op 6 oktober, maakte hij zijn eerste speelminuten bij Jong PSV tegen Achilles ’29 (3-2 verlies). In de daaropvolgende duels met FC Volendam (3-0) en Helmond Sport (1-1) liet de Oranje-international zien alweer op de weg terug te zijn. Hij scoorde in de wedstrijd tegen FC Volendam namelijk twee keer, en tegen Helmond Sport een keer.

Door zijn rentree kan hij stiekem weer beginnen te hopen op deelname aan het WK in Brazilië. Narsingh was voor zijn blessure verzekerd van een basisplaats in Oranje. “Natuurlijk ben ik in mijn achterhoofd met Oranje bezig, daar ga ik niet over liegen. Ik weet dat ik veel moet spelen om weer in beeld te komen bij bondscoach Louis van Gaal.” Voor Narsingh is het op dit moment het belangrijkste dat hij fit blijft en veel minuten maakt. “Als dat zo is, dan hoop ik op het Nederlands elftal. En natuurlijk denk ik dan aan het WK van volgend jaar in Brazilië.”