Guus Hupperts, de 21-jarige aanvaller die speelt voor Roda JC Kerkrade, verkeert in een uitstekende vorm en zorgde er mede voor dat Roda JC twee keer in vier dagen wist te winnen van PSV. Hupperts was woensdag in Eindhoven, waar Roda JC met 1-3 won voor de beker, met twee doelpunten de gevierde man bij de club uit Kerkrade. Ook bij Jong Oranje maakt Hupperts zijn minuten en wordt hij steeds overtuigender.

De razendsnelle jeugdinternational uit Zuid-Limburg is, na een minder seizoen van Roda, voor het tweede jaar op rij verzekerd van een basisplaats in het elftal van trainer Ruud Brood. Ook bij Jong Oranje maakt Hupperts steeds meer minuten en was hij zelfs belangrijk in de kwalificatiewedstrijd, waarin hij twee assists gaf. ‘Ik voel me sterker dan vorig jaar, kan steeds meer duels aan gaan. Dat is ook logisch, aangezien ik steeds meer inhoud krijg omdat ik voor het tweede jaar alles speel. En als het geloof en vertrouwen aanwezig zijn, kan je veel aan.’

Ook voor de wedstrijden van Jong Oranje op 14 en 18 november is Guus Hupperts waarschijnlijk weer van de partij. Hij is in ieder geval opgenomen in de voorselectie van trainer Albert Stuivenburg. De Nederlandse talenten spelen 14 november een EK-kwalificatiewedstrijd tegen Slowakije en spelen vier dagen later een oefenwedstrijd tegen Frankrijk. De voorlopige selectie van Jong Oranje ziet er als volgt uit:

Selectie Jong Oranje:
Nathan Aké (Chelsea), Yassin Ayoub (FC Utrecht), Nigel Bertrams (PSV), Sven van Beek (Feyenoord), Lucas Bijker (SC Cambuur), Jean-Paul Boëtius (Feyenoord), Joshua Brenet (PSV), Thomas Bruns (Heracles Almelo), Luc Castaignos (FC Twente), Stefano Denswil (Ajax), Henk Dijkhuizen (Roda JC), Kyle Ebecilio (FC Twente), Warner Hahn (FC Dordrecht), Mickey van der Hart (Ajax), Jorrit Hendrix (PSV), Mike van der Hoorn (Ajax), Guus Hupperts (Roda JC), Davy Klaassen (Ajax), Terence Kongolo (Feyenoord), Dico Koppers (FC Twente), Stefan van der Lei (FC Groningen), Ruben Ligeon (Ajax), Jürgen Locadia (PSV), Jody Lukoki (SC Cambuur), Adam Maher (PSV), Quincy Promes (FC Twente), Deniz Türüc (Go Ahead Eagles), Joël Veltman (Ajax), Tonny Trindade de Vilhena (Feyenoord).