De laatste tijd gingen er geruchten dat Guus Hiddink flirtte met het Nederlands elftal en hij werd zelfs gezien als een goede opvolger van bondscoach Louis van Gaal. De laatste twijfels en onzekerheden zijn nu door Hiddink’s zaakwaarnemer weggenomen: de Achterhoeker heeft aangegeven klaar te zijn voor het Nederlands elftal.

“Guus wil graag. Hij is er klaar voor”, zegt zaakwaarnemer Cees van Nieuwenhuizen in het AD. “Als de KNVB belt en een kop koffie komt drinken, verwacht ik dat we er snel uit zijn.” Toch zal er voor de Kerst geen besluit genomen worden. “En dat is terecht. Ze zijn vast hun opties aan het rangschikken. Maar ik acht de kans groot dat op korte termijn Bert van Oostveen van de KNVB een telefoontje pleegt en koffie gaat drinken met Guus.”

Hiddink lijkt samen met Ronald Koeman en Co Adriaanse gezien als belangrijkste kandidaat als nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal.┬á“Hij ziet het allemaal aan en dat lijkt mij logisch voor een man als hij. Er hebben zich genoeg bonden en clubs gemeld, maar Hiddink was niet ge├»nteresseerd. De bal ligt op dit moment bij de KNVB.” Louis van Gaal zal na het WK 2014 stoppen als bondscoach van Oranje.