Het Nederlands elftal heeft de WK-droom van Hongarije zo goed als zeker verpest. Oranje, dat zelf al zeker was van deelname aan het WK, maakt er een geweldige voetbalshow van en won met 8-1.  Met veel mensen voor de bal, een hoog baltempo en een over-mijn-lijk-mentaliteit werd Hongarije compleet kapot gespeeld.

Oranje begon zeer sterk aan de wedstrijd. Met veel beweging zorgde de Oranje-internationals ervoor dat er veel ruimte werd gecreëerd, waardoor treffers niet konden uitblijven. Nadat een vroeg doelpunt werd afgekeurd, was het na 16 minuten toch raak: van Persie zette met een rake kopbal de 1-0 op het scorebord. Na doelpunten van Kevin Strootman en Jeremain Lens, scoorde Robin van Persie zelfs voor rust al zijn 40e doelpunt in Oranje.

“De Robin van Persie-show”
Bálazs Dszudzsák deed na rust vanaf 11-meter iets terug, maar daarna ging de “Robin van Persie-show” gewoon door. In de 53e minuut maakte Van Persie zijn derde van de avond en kroonde zichzelf tot topscorer aller tijden in Oranje. Daarna gunde de bondscoach de spits, die nog een lichte blessure aan zijn teen had, rust en verving hem voor Dirk Kuijt. Hij werd onder luid applaus van alles en iedereen vervangen.

Na een eigen doelpunt van Szilárd Devecseri en doelpunten van Rafael van der Vaart en Arjen Robben vonden de spelers van Oranje het welletjes: 8-1. Het Nederlands elftal speelde een fantastische wedstrijd en het begint weer te lijken op het Oranje van het WK 2010. Geloof jij dat het Nederlands elftal hoge ogen kan gooien op het WK 2014 in Brazilië?