Dinsdagavond speelt het Nederlands elftal haar laatste WK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Turkije. Voor beide landen wordt het “do or die”, omdat Oranje door winst eventueel nog groepshoofd op het WK kan worden en Turkije moet winnen om de tweede plek vast te stellen om zich zo te verzekeren van een play-off ticket. Bondscoach Fatim Terim verwacht een heksenketel in het Sükrü-Saraçoglu Stadion.

Daley blind in het Nederlands elftalAangezien het Nederlands elftal reeds geplaatst is, ligt de druk vooral bij Turkije. Daley Blind en Dirk Kuyt geven aan dat het er dinsdag ongetwijfeld hectisch aan toe zal gaan. Turkije won vrijdagavond van Estland en staat nu tweede in de kwalificatiegroep, achter het reeds geplaatste Nederland. Om zeker te zijn van de tweede plaats, moet Turkije winnen van het Nederlands elftal.

“De Turkse fans zijn heel fanatiek en dat laten ze blijken ook”, zegt Blind tegen het ANP. “Ze leven bijzonder intensief mee met de wedstrijd.” Ook de Turke bondscoach is er van overtuigd dat de Turkse fans achter het land zullen staan. Wij rekenen op de steun van vijftigduizend euforische fans die ons met hart en ziel steunen. Wij zijn de Turkse nationale ploeg en dinsdag gaat het louter om het wit en rood van de Turkse vlag.

Een groot nadeel van het Turkse elftal is dat Oranje ook moet winnen om nog kans te maken om groepshoofd op het WK te worden. Voor beide landen wordt het dinsdag dus “do or die”. Wie denk jij dat deze wedstrijd gaat winnen?