Naast Twitter komt ook Facebook met een manier om betrokken te zijn bij het komende WK. Het gaat komende maand WK op Facebook op een aparte site. De komende maand zullen miljoenen mensen vooral over voetbal praten, zo ook op sociale media.

Al eerder bleek dat tijdens grote sportevenementen veel mensen samen komen op sociale media, zoals bij de Olympische Spelen. Voor dit grote sportevenement heeft Facebook zelf al een speciale site aangemaakt om als social media gebruiker samen te komen. Op dit speciale platform kunnen de volgers alle actie volgens die te maken heeft met het WK. Neem zelf anders eens een kijkje op www.facebook.com/worldcup

Op deze pagina kun je Uitslage en hoogtepunten van de wedstrijd vinden, een speciaal overzicht met real-time berichten van Facebookvrienden en updates van relevante spelers en teams. Verder is er een interactieve kaart die laat zien waar op de wereld de fans van de beste spelers zich bevinden.

Je kunt ook heel gemakkelijk laten weten aan je vrienden welke wedstrijd je aan het kijken bent. Klik op de smiley en dan ‘kijk naar’ met de wedstrijd erachter.

Verder heeft Facebook nog een aparte pagina ‘The Ref’ waar Facebookscheidsrechters commentaar geven op de wedstrijd.

Zoals je ziet is Facebook helemaal in-to WK Brazilië 2014.