Naar alle waarschijnlijkheid zal Guus Hiddink direct na het WK in Brazilië voor de tweede keer in zijn carrière bondscoach van het Nederlands elftal worden. De officiële aanstelling zal volgende de KNVB dit jaar nog plaatsvinden. Gisteren gaf Guus Hiddink al aan dat hij een verkennend gesprek met KNVB-directeur Bert van Oostveen had.

“Verder kan ik er nu niets over zeggen”, aldus de 67-jarige nieuwe bondscoach. Naar verluidt gaat het over een principeakkoord van vier jaar, tot 2018. Tot en met het EK2016 zal hij als bondscoach optreden, om daarna nog een leidende functie binnen de technische staf van de KNVB te vervullen.

Het zou de tweede keer worden dat Hiddink bondscoach van Oranje wordt. Hij leidde het Nederlands elftal al op het WK en 1996 en het WK van 1998. Ook de huidige assistenten van bondscoach Louis van Gaal zullen vervangen worden. De beoogde vervangers zullen volgens De Telegraaf Ronald de Boer, Clarence Seedorf en Boudewijn Zenden worden.

In de eerste termijn als bondscoach betrok Guus Hiddink ook al oud-internationals in de technische staf. Toen waren dat Ronald Koeman, Frank Rijkaard en Johan Neeskens.