Richting het WK zal Oranje WK 2014 15 grote talenten uitlichten, die wellicht in de toekomst kans maken om een vaste waarde in het Nederlands elftal te worden. We beginnen deze lijst met de zeventien jarige verdediger annex middenvelder van Chelsea: Nathan Aké

Geboortedatum: 18 februari 1995
Spelend bij: Chelsea
Interlands: Nederlands -17 (25) en Nederland -19 (8)

Clubcarrière
Nathan Aké, de look-a-like van Ruud Gullit, werd in 2003 als groot talent bij ADO Den Haag gehaald, waar hij begon in de E-jeugd. Na vier jaar in de jeugd van ADO Den Haag speelde hij vanaf 2007 voor Feyenoord, waar hij de Thorbecke VO doorliep. Helaas voor Feyenoord maakte het Nederlandse talent het niet tot het eerste elftal: Aké werd in 2011 weggekaapt door Chelsea, waar hij in zijn eerste seizoen werd uitgeroepen tot meest beloftevolle speler van het jaar.

Chelsea
Zijn officiële debuut maakte Aké onder Rafael Benítez, op 26 december 2012. Hij mocht toen slechts twee minuten meedoen, in de Premier League-wedstrijd tegen Norwich City. Voor het eerst in de basiselft startte hij tegen Middlesbrough, in een FA Cup-duel op 27 februari 2013. Zijn Europees debuut maakte hij op 11 april 2013 in de kwartfinale van de Europa League tegen het Russische Roebin Kazan. Hij speelde de volledige wedstrijd uit als defensieve middenvelder.

Interlandcarrière
Aké kwam reeds uit voor Oranje –15, Oranje –16 en Oranje –17 en Oranje -19. In 2012 bereikte hij met Oranje -17 een hoogtepunt: hij werd op 16 mei 2012 Europees kampioen. Het Nederlands elftal won in de finale met strafschoppen van Duitsland. Tijdens dat toernooi was Nathan Aké zelfs aanvoerder en was hij één van de weinige spelers met buitenland ervaring.

Nederlands talent Nathan Aké in beeld.

Nathan Aké

 

Nathan Aké met Rekik

 

Nathan Ake

 

Nathan Ake

 

Nathan Aké