Het volgende Nederlandse talent dat kans maakt een vaste waarde in Oranje te worden is Adam Maher. De twintig jarige middenvelder van PSV die op 4 november 2011 voor het eerst werd opgeroepen voor Jong Oranje, heeft ondertussen al een aantal wedstrijden voor het Nederlands elftal gespeeld.

Geboortedatum: 20 juli 1993
Spelend bij: PSV
Interlands: Nederlands -17 (8), Nederland -19 (12), Nederland -21 (2), Nederland (5)

Clubcarrière
Nadat Adam Maher in de jeugd bij SV Diemen en AVV Zeeburgia had gespeeld, begint hij in 2004 bij AZ. Hij wist tijdens zijn debuutwedstrijd bij AZ meteen te scoren toen hij inviel voor Pontus Wernbloom; één doelpunt in de 3-0 gewonnen wedstrijd. Maher kroonde zichzelf hierdoor meteen tot de jongste Nederlandse doelpuntenmaker in een Europacupwedstrijd ooit. Hij was toen 17 jaar en 147 dagen. Gedurende het seizoen 2011/2012 werd hij uitgeroepen tot Talent van het Jaar in de eredivisie en mocht hij de Johan Cruijf Prijs in ontvangst nemen. Op 1 juli 2013 begon hij bij PSV, waar hij zijn debuut maakte tijdens de vriendschappelijke wedstrijd tegen Arminia Bielefeld. Zijn eerste competitiegoal voor PSV kwam wat later op 1 december. PSV verloor toen met 3-1 van Feyenoord.

Interlandcarrière
Zoals gezegd begon Mahers interlandcarrière op 4 november 2011. Hij maakte toen deel uit van de voorlopige selectie voor het EK 2012, waar hij later voor zou afvallen. Zijn officiële debuut bij het Nederlands elftal maakte hij op woensdag 15 augustus 2012 onder bondscoach Louis van Gaal. Nederland speelde die dag tegen België en verloor met 4-2.  In augustus 2013 werd hij wel opgenomen in de voorselectie voor het Nederlands elftal voor de vriendschappelijke wedstrijd tegen Portugal, maar behoorde hij niet tot de uiteindelijke selectie.

Nederlands talent Adam Maher in beeld.

Adam Maher

Adam Maher

Adam Maher

Adam Maher