Klaas-Jan Huntelaar moet wederom onder het mes en komt daardoor dit kalenderjaar niet meer in actie. Hij heeft zelf besloten een operatie aan zijn rechterknie te ondergaan, omdat de klachten bleven aanhouden. Huntelaar meldde op zijn Twitter-account dat het geen gemakkelijke beslissing was, maar het was volgens hem noodzakelijk.

HuntelaarDe Oranje-international scheurde ongeveer twee maanden geleden de binnenband van zijn rechterknie af. De 30-jarige Huntelaar liep die blessure in augustus op en keerde afgelopen week terug op het trainingsveld bij Schalke. Helaas ging het daar weer mis voor de international. Na een botsing met zijn ploeggenoot Kolasinac, moest Huntelaar vroegtijdig de kleedkamer opzoeken. Na onderzoek bleek dat het verstandiger was om zich te laten opereren.

Het wordt voor Klaas-Jan hierdoor moeilijker om in beeld te blijven bij bondscoach Louis van Gaal. Eerder deze week liet de clubleiding van Schalke weten dat Huntelaar langdurig uit de roulatie zal zijn. “We moeten er rekening mee houden dat hij tot aan de winterstop aan de kant blijft.”┬áLouis van Gaal zei onlangs dat hij vanaf maart met een vaste groep naar het WK wil toewerken, dus het is voor Huntelaar dan zaak zich terug geknokt te hebben.