Klaas-Jan Huntelaar heeft zich gemeld bij de voorbereidingen van Oranje op het komende WK. Ondanks dat hij een goede seizoen speelde bij het Duitse Schalke 04 worden er niet veel speelminuten voor hem verwacht. Robin van Persie is voor Van Gaal de favoriet in de spits.

Zelf beseft Klaas-Jan ook dat hij niet de nummer 1 keus is voor de positie als basis-spits bij Oranje. Al bij eerdere interlandtoernooien stond Van Persie bovenaan de lijst. In 2010 had The Hunter niet zoveel problemen met zijn plek op de bank. Dit was te verwachten aangezien hij bij AC Milan niet veel had gespeeld. Hij baalde wel van zijn reserverol toen Oranje de WK-finale behaalde.  “Ik was ervan overtuigd dat ik het winnende doelpunt zou kunnen maken. Het was een kans waarvan je niet weet of die ooit nog eens voorbijkomt.” vertelt hij in De Telegraaf.

Op het EK van twee jaar geleden had Huntelaar hogere verwachtingen op een plek in de spits. Hij had bij Schalke 04 en in de kwalificatie met Oranje goed gepresteerd. Uiteindelijk stond Van Persie toch weer bovenaan op het lijstje als basis-spits. “Robin is net als ik een spits, dat hoeft niet perse te betekenen dat we concurrenten zijn. We zouden namelijk ook in een systeem kunnen spelen met twee spitsen. Ik probeer er voor mezelf alles uit te halen, maar vooral voor Oranje.”

Om succes te behalen moet het Nederlands elftal opereren als team volgens Klaas-Jan Huntelaar. De rol die hij voor zichzelf ziet in het 5-3-2 systeem is die waar hij doelpunten kan maken. hij richt zich dan ook op de 2 posities voorin. Hopelijk voor hem krijgt hij een kans om zich te bewijzen voor Oranje.