Louis van Gaal kondigde een aantal maanden geleden zijn vertrek al aan, aan het einde van het WK 2014. Maar niet alleen bondscoach Louis van Gaal vertrekt na het wereldkampioenschap bij het Nederlands elftal, ook perschef Kees Jansma vertrekt dan. De voormalig journalist en huidig perschef van Oranje vindt Brazilië een mooi eindstation van zijn carrière. 

Kees Jansma stopt als perschefKees Jansma begon in 2004 aan zijn functie bij de KNVB, maar vindt het na zo’n 10 jaar wel welletjes geweest. Hij werkte in deze 10 jaar met drie verschillende bondscoaches. In zijn eerste jaren was Marco van Basten de bondscoach, die werd opgevolgd door Bert van Marwijk. Na een teleurstellend EK in 2012 gaf hij het stokje over aan Louis van Gaal. “Ik ben in 2004 begonnen na het EK in Portugal en het WK 2014 in Brazilië vind ik een mooi eindstation”, zegt Jansma

Naast het feit dat Kees Jansma perschef is van Oranje, is hij ook nog werkzaam bij FOX Sports. Of hij deze functie na het WK in Brazilië nog blijft vervullen, is niet duidelijk.