Robin van Persie en Jordy Clasie hebben zich wegens blessures afgemeld voor de oefenwedstrijden van Oranje tegen Japan en Colombia. Hierdoor heeft bondscoach Louis van Gaal wederom moeten ingrijpen en heeft hij twee vervangers opgeroepen: debutant Davy Pröpper (Vitesse) en Leroy Fer (Norwich). Eerder riep Van Gaal debutant Joël Veltman al op.

Robin van Persie, de aanvoerder van het Nederlands elftal, sukkelt al een tijdje met zijn teen en lies. Afgelopen weekend maakte hij wel nog een doelpunt tegen Arsenal, maar hij blijkt niet fit genoeg om te mee te doen aan de oefeninterland tegen Japan en Colombia. Feyenoorder Jordy Clasie heeft last van een kneuzing aan zijn voet, waardoor hij zich ook noodgedwongen heeft moeten afmelden. Eerder meldde Dirk Kuyt zich ook al af. Siem de Jong werd als zijn vervanger opgeroepen.

Als vervangers voor Robin van Persie en Jordy Clasie worden de 22-jarige Davy Pröpper en Leroy Fer opgeroepen. De geboren Arnhemmer, die nog nooit eerder werd opgeroepen, speelt de laatste weken prima bij Vitesse. Leroy Fer heeft inmiddels vier interlands achter zijn naam staan. Ook hij doet het goed bij zijn huidige club, Norwich City. De selectie van Van Gaal bestaat door hun komst nog steeds uit 23 voetballers.

Zaterdag vindt de wedstrijd tussen Japan en Nederlands plaats, in de Belgische stad Genk. Dinsdag speelt Oranje in de Amsterdam Arena tegen de nummer vier van dit moment, Colombia.