Volgende week wordt er gestart met de kaartverkoop voor het WK voetbal in Brazilië, komende zomer. De kaartverkoop zal via twee officiële KNVN-kanalen lopen: via de supportersclub Oranje en Ons Oranje. Per wedstrijd ligt het aantal kaarten tussen de 3.500 en 6.000, afhankelijk van de grootte van het stadions. 

De eerste wedstrijd die Nederland speelt is tegen Spanje, in Salvador. Voor de Nederlanders die de wedstrijd in de Arena Fonte Nova willen bezoeken, zullen er 3.900 kaarten beschikbaar zijn. De goedkoopste kaarten voor de groepswedstrijden van Oranje kosten 90 dollar. Hoeveel kaarten er voor de wedstrijden tegen Australië en Chili beschikbaar zijn is nog niet helemaal duidelijk.

Knock-out fase
Voor de knock-out fase zullen er voor elk van de deelnemende landen een vast aantal kaarten klaarliggen. Voor de achtste finale heeft de KNVB 4.000 tickets beschikbaar en voor de finale 4.900. Tickets in de knock-out fase worden alleen toegewezen als Nederland zich plaatst.

Het goedkoopste ticket voor de finale in Rio de Janeiro kost 485 dollar. De kosten van een kaartje voor één van de beste plekken zullen 1089 dollar zijn. Uiteraard is het ook mogelijk om kaarten via de FIFA te bestellen, maar de kans op een ticket is daar wel kleiner.

Ruilhandel
Aangezien de kans op een kaartje klein is en veel mensen de wedstrijden van hun land toch willen bezoeken, is er op de marktplaatssite Viagogo een run op WK-tickets ontstaan. Er zijn in augustus, bij de eerste verkoopronde, meer dan een miljoen tickets verkocht. Nu het speelschema bekend is proberen mensen de tickets te ruilen.

Volgens de KNVB gaat het hier om zwarte handel omdat de kaarten door de FIFA op naam worden verkocht. Ook gaan ze vele malen over de kop. ”De supporter is dus heel veel geld kwijt en weet niet of hij het stadion binnen mag”, waarschuwt een woordvoerder van de KNVB.

Tickets Oefeninterlands

Op 31 mei speelt het Nederlands Elftal tegen Ghana. Tickets voor Nederland Ghana zijn nu verkrijgbaar!
Op 4 Juni speelt ons team tegen Wales. Tickets voor Nederland Wales 4 juni 2014 nu zijn verkrijgbaar!