Alhoewel er na de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Hongarije en Turkije flink gediscussieerd werd over het al dan niet groepshoofd worden tijdens de loting, zal de KNVB zeer tevreden zijn met de prestaties van het Nederlands elftal. De Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB) heeft ruim 9,4 miljoen van de FIFA ontvangen, omdat Oranje zich geplaatst heeft voor het WK in Brazilië. Dit bedrag wordt door de FIFA overgemaakt naar alle gekwalificeerde landen. 

Aangezien Oranje ruimschoots en ongeslagen groepswinnaar werd in de WK-kwalificatiereeks, zal het (al dan niet) als groepshoofd op het WK 2014 actief zijn. Toch staat er voor Nederland financieel nog genoeg op het spel. Als Oranje het WK winnend weet af te sluiten, wat nog nooit eerder lukte, zal het een financiële beloning van maar liefst 31 miljoen ontvangen. Er staat dus nog meer geld te wachten op de KNVB.

De miljoenen zullen gebruikt worden om de WK-premies naar de spelers van het Nederlands elftal over te maken. Als de eerste ronde wordt overleefd, zullen er nog enkele miljoenen bijschreven worden.