Virgil van Dijk, die aan het begin van het seizoen van FC Groningen naar Celtic ging, heeft indruk weten te maken op het management van zijn nieuwe club. Celtic-manager Neil Lennon heeft zelfs bondscoach Van Gaal geadviseerd om Van Dijk op te nemen in zijn plannen voor het Nederlands elftal.

Komende dinsdag zal Van Gaal in Glasgow te vinden zijn, waar hij de Champions League-confrontatie tussen Celtic en Ajax gaat bekijken. Voor Van Dijk is dat het juiste moment om aan Louis van Gaal te laten zien wat hij kan, zegt Lennon, die ook verwacht dat Van Gaal dinsdag aanwezig zal zijn. ”Ik wil geen extra druk zetten op Virgil, maar ik denk dat het onvermijdelijk is dat Van Dijk wordt opgeroepen voor Nederland, als hij door blijft gaan met waar hij mee bezig is”, zei Lennon tegenĀ The Daily Mail.

Verder zei Lennon dat het vanaf de eerste training bij Celtic duidelijk was dat Van Dijk een echte kwaliteitsvoetballer is. Hoewel de voetballer altijd ontspannen overkomt, heeft hij een zeer sterke wil om hard te werken en is hij erg leergierig, volgens de de trainer.

Lennon hoopt dan ook dat Van Dijk zo snel mogelijk wordt geselecteerd voor het Nederlands elftal. ”Van Dijk heeft alles wat je van een moderne verdediger vraagt.”

Virgil van Dijk heeft echter nog geen interlands gespeeld. Vind jij dat hij thuis hoort in de Oranje-selectie?