Helaas, helaas, Nederland zal dit toernooi geen wereldkampioen meer worden. Gister verloor Nederland in de strafschoppenserie van Argentinië. De hele wedstrijd ging het gelijk op en werden er maar weinig kansen gecreëerd door beide kanten. In de verlenging kreeg Nederland toch de overhand en leek het niet tot strafschoppen te komen. Helaas ging de bal niet in het net en kon Oranje zich opmaken voor een bloedstollend strafschoppenreeks.

De man van de wedstrijd, Ron Vlaar, mocht als eerste aantreden voor het nemen van de penalty. Hoe goed hij ook de voorafgaande 120 minuten speelde, hij mist hem en Argentinië komt met 0-1 op voorsprong. De derde penalty werd genomen door Sneijder. Goed en strak in geschoten maar ook deze werd gekeerd door Romero. Rodriguez schoot voor de Argentijnen de beslissende penalty binnen. Argentinië naar de finale tegen Duitsland en Nederland speelt nog om plek 3 tegen Brazilië.