Woensdag 9 juli 2014 spelen Nederland en Argentinië in Sao Paulo de halve finale van het WK 2014. De wedstrijd zal om 22.00 uur Nederlandse tijd aanvangen. Beide landen kampen met blessures, waardoor beide opstellingen nog niet zeker zijn. Aan Nederlandse kant staan er vraagtekens achter de namen van Ron Vlaar (knie), Nigel de Jong (lies), Leroy Fer (hamstring), Robin van Persie en Daryl Janmaat (beiden maag- en darmklachten). Aan Argentijnse kant zijn Angel di Maria en Sergio Kun Agüero (beiden hamstring) niet volledig fit.

 

Dinsdagavond, in de laatste training, werden Nigel de Jong en Ron Vlaar getest. Mochten zij geen reactie krijgen na de training, zullen zij waarschijnlijk starten tegen Argentinië. De kans dat Ron Vlaar speelt is groter dan dat Nigel de Jong zijn rentree maakt. Robin van Persie en Daryl Janmaat werkten een individuele training af.

De verwachting is dat Van Gaal sowieso een plaats inruimt voor Dirk Kuyt, die waarschijnlijk rechtsback zal staan. Stefan de Vrij en Bruno Martins Indi zullen we samen met Vlaar centraal achterin vinden. Mocht Ron Vlaar de wedstrijd tegen Argentinië niet redden, dan zal naar alle waarschijnlijkheid Joël Veltman spelen.

Op het middenveld zal bondscoach Louis van Gaal kiezen voor Georginio Wijnaldum en Wesley Sneijder. Mocht de Jong niet op tijd fit zijn, dan zal Jonathan de Guzman in de basis beginnen. Voorin zullen Arjen Robben en Robin van Persie (mits hersteld) het de Argentijnse verdediging moeilijk moeten gaan maken.

Vermoedelijke opstelling Nederland:

[team1]

Vermoedelijke opstelling Argentinië:

[team2]