De lijst met aankomende Nederlandse talenten is natuurlijk niet compleet zonder Jean-Paul Boëtius. Boëtius speelt als vleugelaanvaller en heeft een contract bij Feyenoord dat loopt tot midden 2016. Hij moet zijn debuut voor het Nederlands elftal nog maken, maar wij verwachten dat het niet lang meer zal duren. 

Geboortedatum: 22 maart 1994
Spelend bij: Feyenoord
Interlands: Nederlands -17 (8), Nederland -19 (3), Jong Oranje (2)

Clubcarrière
Het talent van Jean-Paul Boëtius werd al herkend toen hij als zesjarige begon te voetballen op straat in Rotterdam. De andere voetballers adviseerden zijn moeder al snel om contact op te nemen met profclubs. Hoewel er bij Excelsior en Sparta geen plek was, mocht Boëtius wel beginnen bij Feyenoord. Binnen vier dagen speelde hij zijn eerste wedstrijd.

Boëtius doorliep de hele jeugdopleiding van Feyenoord. Helaas raakte hij geblesseerd, waardoor hij het EK onder de 17 moest missen. Daarnaast zag hij jongens bij het eerste elftal van Feyenoord debuteren waarmee hij al jaren speelde, zoals Kongolo, Vilhena en Aschahbar. Vlak na zijn revalidatie debuteerde hij zelf op 28 oktober 2012 als basisspeler in de wedstrijd tegen Ajax. Hij scoorde zelfs bij zijn debuut: in de 23ste minuut nadat Eriksen Ajax op voorsprong had gezet. Door dit sterke debuut gaf de trainer van Feyenoord, Ronald Koeman, hem meer kansen bij het eerste elftal.

Hoewel Jean-Paul Boëtius op 6 maart door bondscoach Louis van Gaal werd opgenomen in de voorselectie van het Nederlands elftal voor de wedstrijden tegen Estland en Roemenië, heeft hij nog niet kunnen debuteren bij Oranje. Het ziet er echter naar uit dat hij deze kans in de nabije toekomst zeker zal krijgen.

Nederlands talent Jean-Paul Boëtius in beeld.

Jean-Paul Boëtius

Jean-Paul Boëtius

Jean-Paul Boëtius

Jean-Paul Boëtius