Een groot aankomend talent is Ouasim Bouy, een twintig-jarige middenvelder die de Nederlandse alsook de Marokkaanse nationaliteit heeft. Vanaf 2001 kwam de middenvelder uit voor AFC Ajax, nadat hij vertrok bij AVV Zeeburgia. Tot een debuut bij Ajax kwam het niet, maar toch had de grootmacht Juventus al interesse in de jonge middenvelder, dat hem in 2012 wegkaapte en direct verhuurde aan Brescia. Na een zware blessure keerde hij terug naar Juventus.

Geboortedatum: 11-06-1993
Spelend bij: Juventus
Interlands: Nederland -15 (4), Nederland -16 (3), Nederland -17 (11) en Nederland -19 (18)

Clubcarrière
Ouasim Bouy kwam op jonge leeftijd via AVV Zeeburgia in de jeugdopleiding van Ajax terecht. Vanaf 2001 doorliep hij zeer succesvol deze jeugdopleiding, waarna ‘De Oude Dame’, het grote Juventus uit Italië, voor dit jonge talent op de stoep stond. Het jonge talent koos zeer gemakkelijk voor een overstap naar het grote geld en vertrok bij Ajax.

Gedurende het seizoen 2012/13 werd Bouy door Juventus verhuurd aan Brescia, waar hij debuteerde in de Serie B. Na een zware blessure en een niet zo succesvol seizoen (waar hij slechts 17 wedstrijden speelde) keerde hij terug bij de Oude Dame, waar hij op 18 december zijn officiële debuut maakte in de Coppa Italia.

Interlandcarrière
Dit jeugdige talent begon zijn interlandcarrière bij Nederland onder 15, waar hij vanaf 2007 vier wedstrijden speelde en 1 keer tot scoren kwam. Nadat hij te oud werd voor Oranje -15 sloot Bouy aan bij Nederland onder 17, waar hij vanaf 2009 665 speelminuten maakte. In 11 interlands (waarvan 8 als basisspeler) maakte hij slecht 1 doelpunt.

In 2011 speelde Ouasim Bouy meerdere malen in Oranje onder 19, samen met huidige internationals Bruno Martins Indi, Joël Veltman, Stefan de Vrij en Adam Maher. Samen met huidige Ajacieden Davy Klaassen en Lesley de Sa vertelde hij hoe graag hij bij het echte Oranje (en Ajax 1) zou willen spelen. Die droom is helaas nog niet uitgekomen, maar als hij bij Juventus de kans krijgt zich te ontwikkelen, zou dit zeker moeten lukken.

Nederlands talent Ouasim Bouy in beeld.

Ouasim Bouy in 2004 bij Ajax

Bouy, de Sa en Klaassen

Ouasim Bouy

Ouasim Bouy

Ouasim Bouy, spelend bij Juventus