Vrijwel alle competitie zijn alweer op de helft van het seizoen en dat betekent voor veel landen: winterstop. Zo ook in de Serie A en de Bundesliga, waar enkele Oranje-internationals op dit moment actief zijn. Catenaccio.nl zette enkele interessante feitjes van de Oranje-spelers in het huidige seizoen op een rijtje.

Nigel de Jong – hoogste passzuiverheid
Dat Nigel de Jong een sterk seizoen draait was al bekend. Hij maakt, na zijn blessure, weer zijn minuten bij AC Milan en weet zich te ontpoppen tot één van de spelmakers. Dat is ook te zien aan de passes die hij geeft. Nigel de Jong heeft de hoogste passzuiverheid van alle Serie A-spelers dit seizoen: 92,4%. Daarnaast had de controlerende middenvelder niet alleen de hoogste passzuiverheid, maar verstuurde hij ook de meeste zuivere lange ballen (195 stuks). Hiermee kun je stellen dat Nigel de Jong een prima eerste seizoenshelft gespeeld heeft.

Kevin Strootman – al 6 assists dit seizoen
Ook Kevin Strootman speelt dit seizoen meer dan prima. Zijn vaak ijzersterke optredens bij AS Roma leverde hem al een plek in de top 100 beste voetballers van dit moment op. Daarnaast was hij als controlerende middenvelder reeds 4 keer trefzeker in de vijftien wedstrijden die hij speelde. Maar, een nog opvallender feit is het aantal assists dit seizoen. Kevin Strootman gaf al 6 assists dit seizoen en slechts 1 speler uit de Serie A gaf er tot nu toe meer.

Rafael van der Vaart – creëert meeste kansen per wedstrijd
Een interessant alsook opvallend feitje: er is geen speler die meer kansen per wedstrijd creëert dan Rafael van der Vaart. Per wedstrijd creëert hij bijna 3 kansen per wedstrijd (2,9). Ondanks enkele tegenvallers (de breuk met Sylvie, enkele blessures en de dood van zijn ongeboren dochter) laat Rafael op het veld zijn voeten spreken.