2013 was voor het Nederlands elftal een zeer succesvol jaar, mede door onze flamboyante bondscoach: Louis van Gaal. Je houdt van hem, of je verafschuwt hem. Hij leidde het Nederlands elftal ongeslagen naar het WK en hij heeft ook ieder jaar weer een prachtige uitspraak. Daarnaast kent bondscoach Louis van Gaal ook ieder jaar weer verschillende opmerkelijke Van Gaal-momenten, ook in 2013.

5. Louis van Gaal neemt Wesley Sneijder de aanvoerdersband af
In juni besloot de bondscoach opeens de aanvoerdersband van toenmalig aanvoerder Wesley Sneijder af te pakken en aan Robin van Persie te geven. Een opmerkelijk moment, want op dat moment stond Robin van Persie niet eens tussen de reserve-aanvoerders: dat waren Dirk Kuyt en Kevin Strootman. Daarna lagen beiden lang in de clinch en werd Wesley Sneijder lange tijd niet opgeroepen. Sneijder vond dat hij op meer credits gerekend had.

4. Van Gaal vindt bondscoach zijn ‘helemaal niks’
In de lente gaf bondscoach Louis van Gaal nogmaals aan dat hij na het WK direct stopt als bondscoach en na de wedstrijd tegen Portugal benadrukte hij dit nogmaals. Ook gaf Louis van Gaal aan dat hij het bondscoach zijn helemaal niks vindt…

3. Louis van Gaal doet mee aan Gay Parade
Voetbal en homoseksualiteit, het blijft een moeilijke combinatie. Daarom voer de KNVB met een eigen boot mee, op de Amsterdamse grachten. Uiteraard was de bondscoach ook van de partij, die zijn heupen lekker liet bewegen!

2. Louis van Gaal ruziet met Voetbal International
Bondscoach Louis van Gaal werd in het televisie-programma Voetbal International van Wilfred Genée en Johan Derksen neergezet werd als idioot, een walgelijke man en gevaarlijk mens. Louis had er dus werkelijk geen goed woord voor over. “Het is mensonterend, schandalig gewoon”, aldus de bondscoach tegen 538-dj Edwin Evers.

1. “Als Wesley Sneijder de bal op het middelveld afpakt, ga ik JUICHEN.”
Sneijder mocht in september eindelijk weer eens aantreden voor de selectie van het Nederlands elftal. In een persconferentie twee dagen voorafgaande aan de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Estland deed Louis van Gaal deze opmerkelijke alsook legendarische uitspraak