Tonny Vilhena, de middenvelder van Feyenoord, is het volgende talent op onze lijst van aankomende talenten. Hij won zowel in 2011 als in 2012 het EK onder 17. In het voorjaar van 2013 werd hij voor het eerst opgenomen in de selectie voor het Nederlands elftal.

Geboortedatum: 3 januari 1995
Spelend bij: Feyenoord
Interlands: Nederlands -17 (20), Nederland -19 (4), Nederland -21 (3),  Nederland (0)

Clubcarrière
Tonny Vilhena (voluit Tonny Trindade de Vilhena) speelde niet al te lang geleden nog in de jeugd van VDL-Maassluis en Feyenoord. Op 22 januari 2012 debuteerde hij daar, bij Feyenoord, tegen VVV-Venlo toen hij inviel voor Kevin Leerdam. Zijn basisdebuut volgde op 18 maart tegen FC Twente; een wedstrijd die werd gewonnen met 0-2. Tegen het einde van het jaar, op 25 november, scoorde hij zijn eerste doelpunt in de competitie voor Feyenoord. Hij maakte toen de 0-1 tegen AZ. De wedstrijd werd uiteindelijke gewonnen met 0-2. Kort daarna werd bekend dat zijn contract bij Feyenoord met 2 jaar werd verlengd. Hierdoor zal hij tot midden 2016 vast tot de ploeg behoren.

Interlandcarrière
In maart 2013 werd Tonny Vilhena voor het eerst opgenomen in de selectie van het Nederlands elftal. Bondscoach Louis van Gaal nam hem mee voor de interlands in het kwalificatietoernooi voor het WK 2014 tegen Estland en Roemenië. Vilhena debuteerde toen echter niet. Later, in augustus, werd hij door van Gaal opgenomen in de voorselectie van het Nederlands elftal voor het vriendschappelijke duel tegen Portugal. De uiteindelijke selectie wist hij helaas niet te halen.

Nederlands talent Tonny Vilhena in beeld.

Tonny Vilhena

Tonny Vilhena

Tonny Vilhena

Tonny Vilhena