Nigel de Jong speelde een jaar geleden voor het laatste in het shirt van Oranje. De middenvelder van AC Milan deed op 14 november 2012 voor het laatst mee tegen Duitsland, maar raakte een paar weken daarna ernstig geblesseerd. De Jong stond ongeveer een halfjaar buitenspel, maar is inmiddels weer fit en daarom heeft Louis van Gaal besloten hem weer op te roepen voor het Nederlands elftal. 

Nigel de Jong in Oranje

Nigel de Jong bevestigt tegenover het ANP dat hij niet verbaasd is over het feit dat hij weer opgeroepen zou worden. “Het was een kwestie van tijd, want als ik mijn niveau haal, dan verdien ik wel een plekkie”, zegt de middenvelder van AC Milan. Voorheen was het volgens hem normaal dat hij erbij zat, maar na zijn zware achillespeesblessure was zijn positie zo opgevuld.

Dat is volgens Nigel de Jong ook niet meer dan normaal. “De bondscoach valt op zo’n moment terug op andere spelers. Maar, veel spelers van mijn lichting zijn momenteel tussen de 28 en 30 jaar oud en spelen in grotere competities dan de Eredivisie.” Spelers als Jens Toornstra kregen een kans, maar de bondscoach lijkt nu toch terug te vallen op de spelers die in de topcompetities spelen.