Na dinsdagavond zijn er 21 landen die zeker zijn van een plek op het WK 2014. Op dit moment zijn er in totaal nog elf plaatsen vrij en het zal in de komende maand duidelijk worden welke landen een ticket weten te veroveren voor deelname aan het toernooi komende zomer.

Van de Europese landen hebben zich tot nu toe al negen van de dertien zich geplaatst voor het WK. De laatste 4 Europese plekken zullen worden verdeeld onder de winnaars van play-offs. Daaraan zullen Kroatië, Portugal, Griekenland en Zweden deelnemen als geplaatste landen en Frankrijk, IJsland, Oekraïne en Roemenië als ongeplaatste landen. Op maandag 21 november zal er geloot worden voor de play-offs.

Voor de Afrikaanse landen zijn nog vijf plaatsen vrij op het WK 2014. Daar zullen net als in Europa de play-offwedstrijden uitkomst bieden. Daarna zullen er nog twee plekken vrij zijn, die gevuld worden door de winnaars van de duels tussen Mexico en Nieuw-Zeeland en tussen Jordanië en Uruguay.

Op 6 december vindt de loting voor de groepsfase plaats. Hieronder vind je de landen die tot nu toe geplaatst zijn voor het WK.

Brazilië (gastheer) België
Japan Zwitserland
Australië Duitsland
Iran Colombia
Zuid-Korea Rusland
Nederland Bosnië-Herzegovina
Italië Engeland
Costa Rica Spanje
Verenigde Staten Chili
Argentinië Ecuador
Honduras