Frankrijk en Zweden zullen flink hun best moeten doen om via de play-offs een WK-ticket te bemachtigen. Beide landen zullen de “niet-geplaatste” status krijgen bij de loting van de play-offs, zo wist l’Equipe te melden. De zege van Frankrijk op Finland (3-0) was afgelopen dinsdag niet genoeg om een plek in pot één te veroveren. Ook Zweden zakte weg. Zij verloor in een spannende wedstrijd tegen Duitsland (3-5).

De grote winnaar van de avond werd daarentegen Oekraïne, dat haar laatste wedstrijd overtuigend met 0-8 wist te winnen tegen San Marino. Het land passeert hierdoor Frankrijk én Zweden op de FIFA wereldranglijst en sleept daardoor een beschermde status in de wacht. Daarnaast zullen ook Griekenland, Portugal en Kroatië tijdens de loting in de eerste pot zitten. Hierdoor is het onmogelijk om tegen elkaar te loten.

Toch heeft de Franse bond het er niet bij laten zitten. Zij spande het protest aan, omdat het land ten opzichte van de concurrentie minder punten kon behalen voor de wereldranglijst. Aangezien Frankrijk in een kleinere groep werd ingedeeld (slechts met 4 andere teams, waaronder Spanje), moest zij zodoende meer oefenwedstrijden spelen. Dit leverde minder punten op voor de wereldranglijst, waardoor zij de beschermde status tijdens de play-offs nu misloopt.

De loting voor de play-offs vindt plaats op 21 oktober. De wedstrijden staan gepland voor 15 en 19 november, de vier winnaars kwalificeren zich voor het WK 2014.

Geplaatste landen: Kroatië, Portugal, Griekenland, Oekraïne
Ongeplaatste landen: Frankrijk, Zweden, Roemenië, IJsland

Welke vier landen zullen volgens jou naar het WK gaan?