Robin van Persie heeft zichzelf gekroond tot topscorer van de WK-kwalificatie. Hij mag zich daarnaast de meest productieve speler van de kwalificatie noemen. De aanvoerder van het Nederlands elftal maakte elf doelpunten, waar hij in totaal 687 wedstrijdminuten voor nodig had. 

Robin van PersieDe Bosnische spits Edin Dzēko eindigde in de Europese kwalificatiereeks als tweede. Hij scoorde in 900 minuten tien treffers, waardoor zijn land zich voor het eerst heeft gekwalificeerd voor een groot toernooi. Diens landgenoot Vedad Ibisevic en de Duitser Mesut Özil maakten er acht, de Engelse spits Wayne Rooney zeven.

Daarnaast maakte het Nederlands elftal, onder leiding van aanvoerder Robin van Persie, 34 doelpunten gedurende de kwalificatiereeks. Alleen ons buurland, Duitsland, maakte er meer (36). Engeland maakte er 31, terwijl Bosnië-Herzegovina er 30 maakte.

Gedurende de kwalificatie voor het EK 2012 was ook al een Nederlander topscorer van de kwalificatiereeks: Klaas-Jan Huntelaar. Huntelaar was er deze kwalificatie nauwelijks bij, wegens een blessure.