Oranje sluit haar WK-kwalificatiereeks af tegen het Turkije van Fatim Terim. Voor beide landen staat er nog iets heel belangrijks op het spel. Nederland kan zich, na winst, als groepshoofd plaatsen voor het WK, terwijl Turkije nog steeds vecht voor de tweede plek, die recht geeft op een play-off ticket. Voor beide landen wordt het vandaag dus “do or die“. 

De thuisploeg zal moeten winnen van Nederland om nog kans te maken op de tweede plek, en het liefst met ruime cijfers. Turkije heeft een gelijk aantal punten als Roemenië, maar heeft een beter doelsaldo dan Roemenië. Aangezien Roemenië tegen het zwakke Estland speelt, lijkt de kans aannemelijk dat zij de drie punten pakt. Turkije moet dus winnen van Oranje. Toch staat Turkije er niet goed voor: het heeft al 397 minuten niet gescoord tegen Oranje. De laatste keer dat Nederland een Turkse treffer incasseerde was op 2 april 1997.

Leroy Fer in basis OranjeOranje kampt daarnaast ook met een aantal problemen, vooral op het middenveld. Nigel de Jong kreeg afgelopen vrijdag een gele kaart en is daarom geschort. Daarnaast moet Oranje tegen Turkije één van zijn sterkhouders missen. Middenvelder Kevin Strootman kampt met een lichte blessure en moet de wedstrijd in Istanbul naar alle waarschijnlijkheid laten schieten. Zijn vervanger zal waarschijnlijk Leroy Fer zijn.

Daarnaast valt Louis van Gaal waarschijnlijk terug op zijn “vaste duo” achterin: Bruno Martins Indi en Stefan de Vrij. Afgelopen vrijdag testte hij Jeffrey Bruma en Ron Vlaar centraal achterin, en waarschijnlijk wilt hij kijken hoe beide Feyenoorders zich staande houden tegen het, waarschijnlijk iets sterkere, Turkije.

Vermoedelijke opstelling Nederland tegen Turkije: Vorm; Janmaat, Martins Indi, De Vrij, Blind; Fer, Clasie, Sneijder; Robben, Van Persie, Lens