Teamnaam:
Team van der Voort

Naam deelnemers:
Bo & Geraldine van der Voort

Type voertuig:
Een oranje Opel Ascona 1.6 uit 1975 in originele staat.

Wie zijn wij?
Wij zijn Geraldine (26) en Bo (20) van der Voort en wij zijn neef en nicht. Daarnaast zijn we beide nog jong, nieuwsgierig en zijn we ondernemend ingesteld. Net als veel anderen, droomden wij van een prachtreis als deze. Wij hebben besloten om het niet bij dromen te laten en het avontuur aan te gaan. We gaan met een Opel Ascona uit 1975 op pad. De auto is beschikbaar gesteld door Van Nierop Bedrijfswagens, en daarmee gaan we ‘back to basic’!

Waarom doen wij mee?
Omdat de Oranje Trophy dé perfecte reis is om de wereld te verkennen op een ludieke, originele en avontuurlijke manier. Het is natuurlijk prachtig om met zo’n reis Noord-, Midden- en Zuid-Amerika te verkennen. Natuurlijk kan dat ook in je eentje, maar het is toch veel gaver om dit met de karavaan van Oranje Trophy te doen? Rijdend in een oranje colonne, om zo via Times Square New York te verlaten richting Death Valley! Om daarna met z’n allen eeuwenoude steden als Cartagena te bezoeken of richting de Kleine Galapagos te gaan. Dat is toch ultiem!

Oranje Trophy Team van der VoortHoe bereiden wij ons voor op deze reis?
We hebben er eerst voor gezorgd dat we een auto hebben, want zonder bolide geen Oranje Trophy. De eerste stappen zijn dus gezet. Nu zijn we hard op zoek naar sponsoren. De eerste samenwerkingen die we hebben opgestart is met Stichting Big Brothers Big Sisters in Rotterdam.  Deze stichting koppelt kinderen in de leeftijd van 5 tot 18 jaar aan een vrijwilliger (een big brother/sister) waarmee deze kinderen op wekelijkse basis afspreken. Deze kinderen kunnen door verschillende redenen extra aandacht of hulp gebruiken, en met deze “grote broer of zus” kunnen zij samen iets ondernemen.

Wij hopen met de media-aandacht, die Oranje Trophy genereert, deze Stichting te helpen en daarnaast meer naamsbekendheid voor hen te genereren. Daarnaast hopen we aan het einde van de reis de stichting tevens een leuke cheque te mogen overhandigen.

Waar kijken we het meeste naar uit tijdens de reis?
We kijken vooral uit naar het vertrek vanuit New York, de stad die nooit slaapt. Deze stad is het decor van duizenden films, dus dat wordt waarschijnlijk een van de hoogtepunten van onze reis. Daarnaast zullen de bezoeken aan legendarische plaatsen als Las Vegas, Death Valley en Machu Pichu ook mooie hoogtepunten zijn. Ten slotte kijken we erg uit naar de tropische oorden zoals Belize en Costa Rica. We hopen dat hierdoor al onze dromen uitkomen. Eigenlijk is de hele reis een grote droom.

Oranje Trophy is ….
Het ultieme avontuur voor iedereen die de wereld wil ontdekken op een wat minder gebruikelijke en oer-Hollandse manier en niet vies is van een beetje spanning en sensatie!