Teamnaam
Team Mosterd – van der Burgh

Naam deelnemers
Mark Mosterd & Wim van der Burgh

Type voertuig
Een Opel Frontera 3.2 V6 uit 2000. Ruim 220.000 kilometer op de teller, maar loopt nog als een zonnetje en helemaal getuned door ons. Zo hebben we een bed achterin de auto gebouwd, een imperiaal en een bull-bar op de auto geplaatst en de auto een nieuwe kleur gegeven.

Wie zijn wij?
Mark Mosterd (21) & Wim van der Burgh (20), twee jonge, ondernemende jongens uit Maasland, Zuid-Holland. Samen gaan wij dit enorme avontuur aan. 25.000 kilometer rijden is immers niet niks, maar we hebben er allebei zo enorm veel zin in. Nadat we bekend werden met het idee van de Oranje Trophy hebben we ons binnen een week ingeschreven. We waren allebei zo zeker van onze zaak en wisten gelijk zeker dat we mee zouden gaan doen. Nu zijn we alweer 4 maanden verder en kijk waar we nu staan: een auto, de eerste sponsors, leuke samenwerkingen en steeds meer media-aandacht. Het komt allemaal zo snel dichtbij!

Waarom doen wij mee?
Waarom niet?! Toen we dit voorbij zagen komen waren we beiden voor 100% zeker. Dit zouden we gaan doen! We houden allebei erg veel van reizen en zijn avontuurlijk ingesteld. Dan is dit toch perfect? We gaan langs steden als New York, Washington, LA, Cancun en eindigen na 3 maanden op het WK. Voor ons is dit de ultieme roadtrip.

Hoe bereiden wij ons voor op deze reis?
We gaan volgend jaar eerst samen een Spaanse cursus nemen. Zo hopen we een beetje te kunnen communiceren met de bevolking. In 12 van de 14 landen die we doorkruisen wordt immers Spaans gepraat. Daarnaast hebben we samen een GoPro Hero 3 gekocht en nemen we nog een extra camera mee zodat we tijdens de reis alles goed bij kunnen houden en mooie compilaties op onze Facebook kunnen plaatsen.

Samen zijn we het hele land door geweest op zoek naar onderdelen voor onze Opel Frontera. In Harderwijk vonden we een imperiaal, in Brabant een bull-bar en verder zijn we erg goed geholpen door lokale bedrijven. De auto is nu helemaal voor de Oranje Trophy. We hebben zelfs achterin een bed gebouwd, maar nemen voor het geval dat één van ons snurkt nog een tent mee.

Natuurlijk kunnen we ons niet op alles voorbereiden. Sommige dingen zullen we pas nodig hebben wanneer het zover is. Maar het gaat helemaal goed komen. Dat weten we zeker!

Waar kijken we het meeste naar uit tijdens de reis?
Alles. Echt alles. New York, Las Vegas, Los Angeles, Cancun, Rio de Janeiro. Alle mensen, bezienswaardigheden en andere bijzondere dingen die we gaan tegenkomen. We gaan met een hele gezellige groep mensen van in totaal 40 man.  Alle voorbereidingen, avonturen, ontdekkingen en evenementen zijn overigens te volgen op de Facebook van Team Mosterd – van der Burgh.

Oranje Trophy is ….
.. de meest brute roadtrip die er is!

Team Mosterd - van der Burgh

Team Mosterd - van der Burgh