Gisteren vond de WK-loting plaats waarbij Nederland in Groep B belandde, met regerend Europees en Wereldkampioen Spanje, Chili en Australië. Bij de loting werd ook direct het speelschema bekend gemaakt, waarbij Oranje eerst op 13 juni tegen Spanje speelt, waarna het de tweede wedstrijd tegen Australië zal spelen.

Na de loting werd aan bondscoach Louis van Gaal gevraagd of hij tevreden is over de loting, waarop hij reageerde dat het een moeilijke loting is, maar dat de omstandigheden meevallen. “Qua tegenstanders is het een moeilijke loting, qua omstandigheden valt het best mee. Maar als je doorgaat kun je tegen Brazilië komen te staan. Ik had graag geruild met de Belgen.” Onze zuiderburen spelen tegen Rusland, Zuid-Korea en Algerije.

Arjen Robben, één van Oranje’s topspelers, had ook een reactie. “Een zware poule maar ook mooi”, aldus de linkeraanvaller van Bayern. “Wordt een hele opgave. We gaan met z’n allen aan de slag en het wordt een mooie uitdaging.” Volgens Robin van Persie, de spits van Manchester United, is het speelschema van Oranje vooral gunstig en ziet het daarom wat rooskleuriger. De topscorer allertijden van Oranje sprak van een ‘interessante en leuke loting’.

Ook verschillende Oranje-spelers reageerden  op de loting. “Spannende groep, ik kijk uit naar de eerste wedstrijd”, twitterde Nigel de Jong. Ook Ron Vlaar noemde het een spannende loting.