De WK-loting vond gisteren in Brazilië plaats en het Nederlands elftal werd in de poulefase gekoppeld aan Spanje, Australië en Chili. Gisteren werd ook meteen het speelschema bekend gemaakt: Nederland speelt op 13 juni tegen Spanje, daarna tegen Australië en de laatste groepswedstrijd tegen Chili. Daarbij werd meteen bepaald in welke speelsteden er gespeeld gaat worden: Oranje gaat in Sao Paolo, Porto Alegre en Salvador spelen en treft het dus. 

Op vrijdag 13 juni zal Oranje tegen de regerend wereldkampioen spelen: Spanje. De wedstrijd zal in Salvador gespeeld worden, dat op anderhalf uur vliegen van de uitvalbasis van Oranje, Rio de Janeiro, ligt. De tweede wedstrijd van Oranje, tegen Australië, vindt op woensdag 18 juni in Porto Alegre plaats. Porto Alegre ligt op twaalfhonderd kilometer van Rio de Janeiro, maar dan zuidelijker. Hier is de temperatuur veel lager, zo rond de twintig graden. Het Estádio Beira-Rio biedt plaats aan ruim 51.000 fans.

Het derde groepsduel speelt Oranje tegen Chili. Het duel wordt gespeeld in Sao Paulo in de Sao Paolo Arena, waar een aantal dagen geleden een dodelijk ongeval plaatsvond. São Paulo is met ruim elf miljoen inwoners de grootste stad van Brazilië en ligt hemelsbreed op 400 kilometer van Rio de Janeiro. De temperatuur is daar zeer aangenaam, iets waar bondscoach Louis van Gaal erg over te spreken was.

Oranje speelt de wedstrijd tegen Spanje om 22.00 uur, en tegen Australië en Chili om 18.00 uur Nederlandse tijd.