Arjen Robben heeft in zijn voetbalcarrière al met  veel grote namen in de trainerswereld samengewerkt. Bij PSV werd hij getraind door Guus Hiddink, bij Chelsea door José Mourinho, bij Real Madrid door Bern Schuster en bij Bayern München maakten hij seizoenen mee onder Louis van Gaal en Jupp Heynckes. Afgelopen zomer werd deze rol vervuld door zijn nieuwe coach Josep Guardiola.

Deze laatste heeft zijn sporen meer dan verdient in zijn jaren bij Barcelona. Sinds Guardiola bij Bayern de dienst uit maakt, speelde Robben mee in vijftien van de zeventien wedstrijden. Meestal was hij basisspeler, maar ook een aantal keer invaller. Robben zelf heeft hier echter geen moeite mee. Dit zei hij tijdens een interview met de  Frankfurter allgemeinen Zeitung.

Het is met zeven topspelers voor slechts vier posities slechts een kwestie van tijd volgens hem, als het op de het vervullen van de reserverol aankomt. “Uitrusten op de bank is voor mij geen probleem. Ik heb het gevoel dat er nog twee, drie, vier topjaren voor mij liggen.” Daarnaast zegt Robben dat Guardiola wel wat aanpassing heeft gedaan in München ten opzichte van Heynckes, maar niet veel. “We moeten het natuurlijk niet overdrijven. Hij heeft wat veranderd, maar hij heeft Bayern niet veranderd.”