Het ziet er naar uit dat Robin van Persie niet meespeelt in de oefeninterlands van Oranje met Japan en Columbia. Hij speelt al het hele seizoen met pijnstillers en wil geen onnodige risico’s nemen. De spits van Manchester United laat ook de wedstrijden van zijn club tegen Fulham en Real Sociedad schieten. De Engelse krantĀ  The TimesĀ  meldde dat vrijdag.

Van Persie heeft last van zijn teen, kuit en lies. Hij hoopt daarvan te genezen door een paar weken bijna volledig rust te nemen. Manchester United neemt het zaterdag op tegen Fulham en drie dagen daarna staat de Champions League-wedstrijd tegen Sociedad op de agenda. Als de sterspeler toestemming krijgt van zijn club om rust te nemen, dan zal hij de komende wedstrijden vanaf de tribune aanschouwen.

Een week later zal United het opnemen tegen Van Persie’s oude club Arsenal. Dat duel wil de spits graag meedoen, gezien het belang van het duel. De oefeninterlands van het Nederlands elftal met Japan en Colombia wil hij daarvoor laten schieten. In dat geval zal hij op 24 november weer terugkeren, wanneer United op bezoek gaat bij Cardiff City.