Zie hier de samenvatting Nederland – Mexico (2-1). De wedstrijd tussen Nederland en Mexico is in Fortaleza is geëindigd in een ongelooflijke 2-1 overwinning voor het Nederlands elftal.

In de eerste helft hadden beide landen vrij weinig kansen, waardoor de twee teams met een 0-0 stand gingen rusten. In de tweede helft kwam het Nederlands elftal al heel snel op een 0-1 achterstand, door een afstandsschot van Dos Santos. Vanaf twintig meter schoot de aanvaller raak.

Nederland ging daarna, met Depay als invaller voor Paul Verhaegh, vol op de aanval. Lange tijd zag het er naar uit dat Nederland uitgeschakeld zou worden: totdat Nederland in de 85e minuut een corner kreeg. Sneijder knalde de bal vanaf een meter of 16 in de linker benedenhoek. Nederland ontplofte en ging uit van een verlenging.

In de 92e minuut maakte Arjen Robben een geweldige actie en werd hij licht aangeraakt en versierde daarmee een penalty. Klaas-Jan Huntelaar verzilverde deze strafschop en schoot Oranje naar de kwartfinale.