Clarence Seedorf betreurt nog altijd dat zijn carrière bij het Nederlands elftal mislukt is. Vier keer de Champions League winnen kon dit niet goed maken. Hij uitte zijn teleurstelling in het programma Derksen &. 

Tijdens het programma gebruikte hij krachtige woorden om aan te geven hoe erg hij teleurgesteld was  in de keuze van Marco van Basten en Bert van Marwijk om hem niet meer te selecteren. Seedorf vindt dat Van Basten een grote fout maakte  met hem, maar ook met andere spelers.

Bert van Marwijk hield Seedorf ook altijd buiten de selectie van Oranje. Hij zou Seedorf een ’te grote speler voor de bank’ vinden volgens de middenvelder. Seedorf vindt echter dat iemand die bij Milan in de basis staat, opgeroepen moet worden voor het Nederlands elftal. Hij had naar eigen zeggen op zijn minst de kans moeten krijgen om zijn plek op het veld vanaf de bank te moeten veroveren.

Hoewel zijn carrière veel hoogtepunten kende bij verschillende topclubs is dit voor Seedorf een zeer pijnlijk dieptepunt. “Mijn enige teleurstelling zal altijd blijven dat ik mijn carrière in het Nederlands elftal niet heb kunnen doorzetten door keuzes van twee trainers … mijn sporthart huilt omdat ik dat niet heb kunnen afmaken.”