Wesley Sneijder heeft besloten een extra inspanning te leveren om terug in zijn oude vorm te komen. De international is daarom, volgens Voetbal International,  gaan samenwerken met een Nederlandse fysiotherapeut: André van Alphen van FysioConcept. Deze zou al drie keer een week naar Istanboel zijn gevlogen om Sneijder te ondersteunen.

Ook in de nabije toekomst zal dit nog enkele keren voorkomen. Sneijder was afgelopen zomer namelijk onderwerp van gesprek bij Oranje toen de bondscoach kritiek uitte op de conditionele vorm van Sneijder. De ontevredenheid van Van Gaal leidde ertoe dat Sneijder de aanvoerdersband  bij het Nederlands elftal over moest dragen aan Van Persie. Vervolgens werd Sneijder niet opgeroepen voor de interlands tegen Estland en Andorra.

Bij de interlandperiode die daarop volgende, maakte Sneijder ook geen deel uit van de voorselectie. Uiteindelijk kon hij zich toch melden, omdat Georginio Wijnaldum geblesseerd raakte. In de wedstrijd tegen Hongarije begon Sneijder op de bank, maar enkele dagen later speelde hij tegen Turkije de volledige negentig minuten. In dit laatste duel wist de middenvelder de 0-2 voor zijn rekening te nemen.

The following two tabs change content below.

Oranje WK 2014

Laatste berichten van Oranje WK 2014 (toon alles)