Het stadion dat gebruikt wordt tijdens de openingswedstrijd, dat in São Paolo zal plaatsvinden, is bijna af. Over 220 dagen zal de Braziliaanse ploeg in de São Paolo Arena de openingswedstrijd spelen. Het gastland gaat ervan uit dat alle stadions op 15 december klaar zijn, want dat is de deadline die door de FIFA gesteld is. Op 15 december draagt de Braziliaanse bond de controle over de twaalf WK-stadions over aan de FIFA.

In het stadion worden, naast de openingswedstrijd, nog vijf andere wedstrijden gespeeld: drie groepsduels, een achtste en een halve finale. Deze week wordt de dakconstructie van de Sao Paolo Arena afgerond, waarna de bouwkranen, die er nu nog staan, zullen verdwijnen. Daarna zullen alle stoeltjes geplaatst worden. Mocht alles volgens planning verlopen, dan zal de Braziliaanse club Corinthians in maart de eerste wedstrijd spelen in dit stadion. Het stadion heeft zo’n 275 miljoen euro gekost.

Wegens veiligheidsomstandigheden zal het stadion tijdens het WK slechts plaats hebben voor 65.807 toeschouwers, waardoor het niet het grootste stadion van het WK is. Standaard telde dit stadion 20.000 plaatsen minder, maar extra voor het WK zullen er zo’n 10.000 extra plekken achter het doel beschikbaar zijn.

De wereldvoetbalbond heeft de deadline op 15 december gesteld, omdat het alle WK-stadions nog in een FIFA-jasje wilt hijsen. Zo neemt de bond het afronden van de VIP-gedeeltes voor eigen rekening. Ook de media-ruimtes, waar in de Sao Paola Arena plaats is voor zo’n 5.000 journalisten, zal afgerond worden door de FIFA.

Stadion openingswedstrijd

Stadion openingswedstrijd 2