Vandaag zal de verkoop van de WK-kaarten van start gaan. Nadat vorige week door de KNVB werd gemeld dat er tussen de 3.500 en 6.000 kaarten voor groepswedstrijden beschikbaar waren, afhankelijk van de grootte van het stadions, zijn nu de daadwerkelijke cijfers bekend.

Groepswedstrijden
De eerste groepswedstrijd van het Nederlands elftal, tegen de regerend wereldkampioen Spanje, wordt gespeeld op 12 juni 2013, in Salvador. In het Fonte Nova Stadion zal Oranje revanche proberen te nemen op Spanje, waar het in 2010 de finale van verloor. De KNVB maakte vandaag bekend dat er voor deze wedstrijd 3.450 kaarten beschikbaar zullen zijn voor Nederlanders. De goedkoopste WK-kaarten kosten 90 dollar.

Voor de wedstrijd tegen Australië, de tweede tegenstander van het Nederlands elftal, zullen er 2.900 beschikbaar zijn voor Nederlandse voetbalfans in Brazilië. Voor de derde en laatste groepswedstrijd heeft de KNVB de meeste WK-kaarten beschikbaar gesteld: 4.350, aangezien deze wedstrijd in Sao Paulo, in de Corinthians Arena gespeeld zal worden.

Knock-out fase
Voor de knock-out fase zullen er voor elk van de deelnemende landen een vast aantal kaarten klaarliggen. Voor de achtste finale heeft de KNVB 4.000 tickets beschikbaar en voor de finale 4.900. Tickets in de knock-out fase worden enkel toegewezen als Nederland zich plaatst.