Maarten Stekelenburg is op dit moment de eerste keeper van Fulham, maar onder Louis van Gaal is hij niet altijd verzekerd van speeltijd. Zeker nadat hij geblesseerd raakte werd het voor Stekelenburg steeds moeilijker om zijn positie als eerste keeper te behouden. 

Sinds het vertrek van good-old Van der Sar was Maarten Stekelenburg lange tijd eerste keeper bij het Nederlands elftal. Tijdens het WK 2010 keepte Stekelenburg een geweldig toernooi. Nadat hij naar AS Roma vertrok werd het bij Oranje ook een stuk minder. Steeds vaker werd hij gepasseerd en vele dachten daarom ook dat talent Jeroen Zoet de toekomstig eerste keeper van Oranje zou worden en daarom mee zou moeten naar het WK.

Uit een onderzoek onder 327 bezoekers van Oranje WK 2014¬†bleek dat Maarten Stekelenburg toch de voorkeur krijgt, met 44% procent van de stemmen. Eerder bleek al dat Stekelenburg in het ideale elftal van Oranje zou staan, nadat er op Facebook een klein ‘onderzoek’ had plaatsgevonden.

Jasper Cillesen, die onder bondscoach Louis van Gaal, steeds vaker een kans kreeg, eindigde op een tweede plek, met 35% van de stemmen. Tim Krul (17%) en Michel Vorm (5%) eindigden respectievelijk op de derde en vierde plek.