Een aantal jaar geleden, toen Edwin van der Sar een punt achter zijn keepersloopbaan zette, was Nederland in rep en roer: “Wie moet er nu eerste keeper van Oranje worden?” Van een keepersprobleem blijkt geen sprake te zijn, want bondscoach Louis van Gaal heeft keuze genoeg. Met Jasper Cillessen, Tim Krul en Michel Vorm heeft hij drie prima keepers, maar ook Maarten Stekelenburg is er nog.

Sinds het vertrek van good-old Van der Sar was Maarten Stekelenburg lange tijd eerste keeper bij het Nederlands elftal. Tijdens het WK 2010 keepte Stekelenburg een geweldig toernooi, waarna hij vertrok naar AS Roma, maar dat avontuur werd geen succes. Hij speelde niet altijd even goed, en vertrok afgelopen transferwindow naar Engeland. Na een blessure leek het erop dat hij zijn plek nij Fulham kwijt was, Stekelenburg heeft zich terug geknokt. Hij hoopt binnenkort weer terug bij Oranje te komen, en volgens sommigen hoort hij eerste keeper van Oranje te zijn.
De 54-voudig international speelde in Engeland tot dusver pas drie competitiewedstrijden voor Fulham, omdat hij tijdens zijn debuut tegen Sunderland uitviel met een schouderblessure. Hij heeft zich terug in de basis geknokt, na een aantal weken langs de kant te hebben gestaan. Afgelopen zaterdag stond hij weer onder de lat, maar kon hij niet voorkomen dat Fulham twee keer moest vissen. Wie hoort er volgens jou eerste keeper van Oranje te zijn?