Na de afmelding van Jonathan de Guzman heeft ook Stijn Schaars zich afgemeld bij Louis van Gaal voor de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Hongarije en Turkije. De middenvelder van PSV voelde zich niet fit genoeg om deel te nemen aan de laatste twee wedstrijden in groep D. 

Leroy Fer vervangt Stijn Schaars

Louis van Gaal heeft direct geanticipeerd en Leroy Fer (Norwich City) als vervanger van Stijn Schaars opgeroepen. De speler van Norwich City zat niet in de voorselectie, maar mag zich nu toch melden bij het Nederlands elftal. Voor Norwich City-speler Leroy Fer is het dertien maanden geleden dat hij in actie kwam voor Oranje: tijdens de eerste WK-kwalificatiewedstrijd, thuis tegen Turkije (2-0). Fer liep in die wedstrijd een knieblessure op.

De selectie is redelijk opvallend te noemen, aangezien Van Gaal tijdens de persconferentie van afgelopen vrijdag niet al te lyrisch was over Fer. Maandagmiddag komt de selectie van het Nederlands elftal bij elkaar in Huis ter Duin in Noordwijk. Daar bereidt het zich voor op de laatste WK-kwalificatiewedstrijden tegen Hongarije (11 oktober) en Turkije (15 oktober).