Tim Krul begon het WK-kwalificatietoernooi nog als eerste doelman, maar verdween mede door blessures uit het zicht van bondscoach Louis van Gaal. Maandagmiddag mocht de keeper van Newcastle United zich, na acht maanden afwezigheid, toch weer bij het Nederlands elftal melden. Naast Tim Krul zijn ook Michel Vorm (Swansea City) en Jasper Cillessen (Ajax) opgeroepen. Kenneth Vermeer verliest zijn plek in de selectie.

Tim Krul terug bij Oranje“Ik heb er alles aan gedaan om fit te worden voor het begin van het seizoen met Newcastle United. Gelukkig is dat gelukt”, zegt Tim Krul in een interview aan ANP. “Het is nu zaak om zo snel mogelijk helemaal de oude te worden. Het WK in Brazilië begint pas over driekwart jaar, dus er is nog tijd genoeg.”

Tim Krul heeft nog niet veel ervaring bij Oranje. Hij keepte tot nu toe slechts vijf wedstrijden, terwijl Michel Vorm er reeds twaalf achter zijn naam heeft staan. Jasper Cillessen is het “brookie” van de drie: hij speelde slechts één wedstrijd als doelman van het Nederlands elftal.

Op maandagavond om 18.00 uur zal het Nederlands elftal voor het eerst trainen in de aanloop naar zijn laatste WK-kwalificatieduels, met Hongarije (11 oktober) en Turkije (15 oktober). Er zal slechts een klein groepje buiten trainen. Alleen de doelmannen (Tim Krul, Jasper Cillessen en Michel Vorm) en Arjen Robben trainen buiten, de rest van de selectie blijft binnen.