De terugkeer van Gregory van der Wiel leek aanstaande, maar zijn terugkeer blijkt van korte duur. De rechtsback meldde zich maandagmiddag wel nog bij de selectie van Oranje, maar na een lichte training heeft Van der Wiel zich met knieklachten afgemeld. Hij kan daarom niet spelen tegen Hongarije en Turkije. Van der Wiel heeft het trainingskamp van Oranje inmiddels alweer verlaten. Bondscoach Louis van Gaal heeft Paul Verhaegh bij de selectie gehaald.

Gregory van der Wiel

Medisch onderzoek wees uit dat hij de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Hongarije en Turkije niet zal halen en daarom even rust zal moeten nemen. De teleurstelling bij Gregory van der Wiel is daarom ook enorm. ‘Ik was pas rond 4 uur thuis en om 7 uur ben ik alweer naar Nederland vertrokken. En dan nu dit’, aldus Van der Wiel.

Naar eigen zeggen was hij klaar om de concurrentie aan te gaan met Daryl Janmaat en Paul Verhaegh. Afgelopen zondag deed hij nog negentig minuten mee bij Paris-Saint German en aanvankelijk leek de blessure dus niet zo erg. Helaas zal hij weer huiswaarts vertrekken, aangezien het volgens de medische staf niet verstandig was om te spelen komende week.

Van der Wiel is de derde speler die afvalt: eerder moesten Jonathan de Guzman en Stijn Schaars zich al afmelden. Paul Verhaegh en Daryl Janmaat gaan nu uitmaken wie er op de rechtsbackpositie gaat spelen.

 

The following two tabs change content below.

Oranje WK 2014

Laatste berichten van Oranje WK 2014 (toon alles)