Dat voetballers veel geld verdienen is allang bekend. Dat goede voetballers nog meer geld verdienen ook. Wat vaak vergeten wordt is dat het grootste deel van het geld niet op, maar buiten het veld verdiend wordt. Zo hebben onze Oranje-internationals vaak grote sponsoren, zoals Nike, Adidas en Pepsi. Toch hebben wij een lijst opgesteld met de top 10 best betaalde Oranje-internationals van 2013, binnen het veld.

10. Rafael van der Vaart

Rafael van der Vaart speelt op dit moment bij Hamburger SV in Duitsland, waar oud-bondscoach Bert van Marwijk trainer is. Nadat hij in 2005 door Ajax verkocht werd aan HSV, vond hij zijn vorm weer terug. Dit resulteerde in 2008 in een transfer naar Real Madrid. Ondanks een prima eerste seizoen, werd hem te kennen gegeven dat er geen plaats meer voor hem was. Na twee seizoenen Tottenham Hotspur vertrok hij terug naar Hamburg, waar hij op dit moment zo’n 2,5 miljoen euro per jaar verdient.

Oranje-international Rafael van der Vaart
9.
Dirk Kuijt

Ook Dirk Kuijt begon zijn profcarrière in Nederland, bij FC Utrecht. Hij speelde vijf seizoenen in de Domstad, waar hij 160 wedstrijden speelde en daarin 51 keer scoorde. Hierna vertrok hij naar Feyenoord, waar hij in drie seizoenen 71 keer doel trof. Dit leverde hem een transfer naar Liverpool op, dat 18 miljoen euro voor hem betaalde. Na zes seizoenen op Anfield, waar hij uitgegroeid tot een publiekslieveling, vertrok hij naar Fenerbahce. Hier verdient hij op het moment zo’n drie miljoen euro per jaar.

Oranje-international Dirk Kuyt
8.
Nigel de Jong

Nigel de Jong begon zijn profcarrière in Amsterdam, bij Ajax. Voor Ajax maakte hij zijn debuut in het profvoetbal op 19 oktober 2002 in de wedstrijd Ajax – AZ Alkmaar, die eindigde in 6-2. Zijn interlanddebuut volgde anderhalf jaar later op 31 maart 2004 in de wedstrijd Nederland – Frankrijk. In 2006 vertrok hij naar Hamburger SV, waar hij herenigd werd met Van der Vaart. Na drie seizoenen in Hamburg en drie seizoenen bij Manchester City belandde hij bij AC Milan. Hier verdient de controlerende middenvelder zo’n drie miljoen euro per jaar.

Oranje-internationals Nigel de Jong
7.
Clarence Seedorf

Clarence speelde jarenlang voor het Nederlands elftal. Veel mensen waren van mening dat hij het niet goed deed bij het Nederlands elftal, terwijl hij toch beschouwd wordt als één van de beste Nederlandse voetballers in tijden. Clarence Seedorf speelde het grootste gedeelte van zijn carrière in Italië, bij Sampdora, Internazionale en AC Milan. Op dit moment speelt hij in Brazilië, bij Botafago, waar hij ongeveer 3,1 miljoen euro per jaar verdient.

Oud-Oranje-international Clarence Seeforf
6.
Klaas-Jan Huntelaar

Klaas-Jan Huntelaar begon zijn carrière bij PSV, waar hij slechts 1 competitiewedstrijd speelde. Via Heerenveen en Ajax kwam de aanvaller vervolgens bij Real Madrid terecht. Dit werd echter geen succes. Na een jaar, waarin hij slechts 20 wedstrijden speelde (en 8 doelpunten maakte), werd hij verkocht aan AC Milan en kwam uiteindelijk bij Schalke 04 terecht. Klaas-Jan Huntelaar, die op dit moment last heeft van een blessure, verdient bij Schalke 4,4 miljoen euro per jaar.

Oranje-international Klaas-Jan Huntelaar

5. Johnny Heitinga

Heitinga speelde 7 seizoenen bij Ajax, waar hij was uitgegroeid tot een vaste waarde. Hij speelde daarom ook niet voor niets zo’n 150 wedstrijden in het tenue van de Amsterdammers. In 2008 werd hij voor 10 miljoen euro verkocht aan Atletico Madrid, waar hij slechts 1 seizoen speelde. Nu speelt hij bij Everton FC, waar hij zo’n 4,5 miljoen euro per jaar verdient.

Oranje-international John Heitinga
4.
Gregory van der Wiel

Ook Gregory van der Wiel startte zijn loopbaan bij Ajax. Hier speelde hij zes seizoenen als rechtsback en scoorde daarin 12 keer (130 wedstrijden). Op 1 september 2012 werd bekend dat Van der Wiel Ajax verruilt voor de Franse voetbalclub Paris Saint-Germain. Bij Oranje is hij niet altijd meer een vaste waarde. Bij PSG, waar hij sinds kort wel een vaste waarde is, verdient hij zo’n 4,5 miljoen euro per jaar.

Oranje-international Gregory van der Wiel
3. Wesley Sneijder

Ook Sneijder begon zijn profloopbaan in Ajax, waar hij in 2002 zijn eerste minuten maakte. Na vijf succesvolle seizoenen (126 wedstrijden, 43 doelpunten) werd hij voor een bedrag van 27 miljoen euro (op drie na duurste Nederlander op dat moment) verkocht aan Real Madrid. Na twee seizoenen vertrok hij naar Inter, waar hij vier succesvolle seizoenen speelde. Begin 2013 werd hij aan Galatasaray verkocht, waar hij bijna zes miljoen euro per jaar verdient.

Oranje-international Wesley Sneijder
2.
Arjen Robben

Arjen Robben staat sinds augustus 2009 onder contract bij Bayern München, waar hij voor vier jaar tekende. Eerder speelde hij voor FC Groningen, PSV, Chelsea en Real Madrid. Hij werd in zijn carrière zes keer kampioen in vier landen. De meest succesvolle seizoenen speelt hij bij Bayern, waar hij sinds 2009 al 78 wedstrijden speelde en 46 keer doel trof. De pijlsnelle vleugelspeler verdient in München zo’n 9,5 miljoen euro per jaar.

Oranje-international Arjen Robben

1. Robin van Persie

Onze onbetwiste nummer 1: Robin van Persie. Robin begon zijn profloopbaan in 2001 bij Feyenoord. In 61 wedstrijden scoorde hij 14 keer, waarna hij de overstap naar Arsenal maakte. Na zijn geweldige prestaties in zijn eerste seizoenen, wordt hij in 2011 als aanvoerder van Arsenal gekozen. Helaas was dat van korte duur: in 2012 vertrok hij, na 184 wedstrijden en 90 doelpunten voor Arsenal, naar aartsvijand Manchester United, voor zo’n 32 miljoen euro. Daar maakt hij geen vrienden mee, maar dat deert hem niet. In 46 wedstrijden scoorde hij reeds 31 keer. Hij verdient bij Manchester United zo’n kleine 12 miljoen euro per jaar.

Oranje-international Van Persie