Na de eerste play-off ronde voor een ticket voor het WK in Brazilië, lijken Uruguay en Mexico al vrijwel zeker mee te mogen doen met het WK. Beide landen wisten vrij overtuigend te winnen en maakten beiden vijf doelpunten. Uruguay won met 5-0 in en tegen Jordanië, Mexico won thuis met 5-1 van Nieuw-Zeeland.

Jordanië – Uruguay
Ondanks het feit dat wereldspitsen Suarez en Cavani in topvorm zijn, werden de doelpunten in de eerste helft gemaakt door rechtsachter Pereira en rechtsmidden Stuani, waardoor Uruguay met een gerust hart de pauze in kon gaan. Na rust wisten Lodeiro (ex-Ajax) en Rodríguez de score nog uit te breiden. Ook Edison Cavani kwam nog tot scoren: de spits van PSG schoot een vrije trap heerlijk in de driehoek.

Uruguay speelde al voor de vierde keer mee in de play-offs voor een WK-ticket. In de afgelopen WK-kwalificatiereeks werd Uruguay slechts vijfde, achter Argentinië, Colombia, Chili en Ecuador. Daarom werd het land, met sterspelers Suarez, Forlán en Cavani, veroordeeld tot de play-offs. Jordanië, daarentegen, haalde zeer onverwacht de play-offs, na overwinningen tegen Japan, Australië en Oezbekistan.

Mexico – Nieuw-Zeeland
In de andere intercontinentale play-off wedstrijd speelde Mexico thuis tegen Nieuw-Zeeland. Mexico stelde in de WK-kwalificatiereeks teleur na een vierde plek, achter de Verenigde Staten, Costa Rica en Honduras. Voor eigen publiek stond er heel wat op het spel, maar bondscoach Herrera schudde het hele elftal door elkaar. Hij selecteerde alleen spelers uit de Mexicaanse competitie, en liet Chicharito en Giovani dos Santos thuis.

En dat wierp zijn vruchten af: met rust stond Mexico al met 2-0 voor, na doelpunten van Aguilar en Jimenez. Na rust wist Peralta twee doelpunten te scoren en Marqueze maakte het klusje in de 84e minuut af: 5-0. Een minuut later scoorde James de eretreffer voor Nieuw-Zeeland, waardoor Nieuw-Zeeland met een 4-0 thuisoverwinning nog steeds naar het WK. Alhoewel die kans zeer klein is..

Door de overwinning van Uruguay, wordt het Nederlands elftal hoogstwaarschijnlijk geen groepshoofd op het WK.