Het meespelen van Ron Vlaar in de halve finales tegen Argentinië komende woensdag is onzeker. De verdediger van het Nederlands elftal liep zaterdag in de slotfase van de wedstrijd tegen Costa Rica een blessure aan zijn knie op. Ondanks de knieklachten speelde hij de wedstrijd tegen Costa Rica, die Nederland na een strafschoppenreeks pas wist te winnen, gewoon uit. Door de blessure trainde Vlaar gisteren niet met de groep mee.

Ron Vlaar miste tot op heden geen enkele minuut op het mondiale eindtoernooi in Brazilië. Ook in de kwartfinale speelde Ron Vlaar de wedstrijd dus gewoon uit. Hierdoor hield bondscoach Louis van Gaal nog één wisselmogelijkheid over. Dat gaf hem de mogelijkheid doelman Jasper Cillessen naar de kant te halen en Tim Krul, die volgens Van Gaal en keeperstrainer Hoek de penaltyspecialist is, in te brengen. De ingevallen keeper stopte twee strafschoppen en werd de held van de avond.

Vlaar liet zich gisteren heel even zien op het trainingscomplex van Flamengo in Rio de Janeiro, waar Louis van Gaal alleen met de wisselspelers van het duel met Costa Rica trainden. De basisspelers van Oranje van de spannende kwartfinale oefenden in de gymzaal. Ron Vlaar hield op de hometrainer zijn conditie op peil. Het is dus nog even afwachten of Ron Beton, de bijnaam van Ron Vlaar, de halve finale gaat halen.