In 2010 was het Nederlands elftal dicht bij een WK overwinning, maar in de finale werd verloren van Spanje. Het verliezen in de verlenging doet bij veel internationals nog heel veel pijn. Zo ook bij Wesley Sneijder. Hij was één van de smaakmakers op dat WK en hoopt in 2014 weer de kans te krijgen de WK-titel te behalen. Toch werd hij in de voorbereiding op het WK niet altijd opgeroepen door de bondscoach.

Wesley Sneijder

“Het WK in 2010 was het hoogtepunt en misschien ook wel dieptepunt van mijn jaren in het Nederlands elftal”, aldus Sneijder in een interview met OnsOranje. Hij vertelde dat het enige dat nog ontbreekt op zijn palmares het winnen van een EK of WK is. “Het is mijn ultieme droom om een finale te winnen. We gaan nu naar een WK, dus ik wil een WK winnen. Dat is iets dat nog hoog op mijn verlanglijstje staat.” Dat hoopt hij in Brazilië waar te kunnen maken.

Weslet Sneijder zal in Brazilië, mits hij wordt geselecteerd door Louis van Gaal, zijn vijfde grote eindronde meemaken. De middenvelder, die een lange tijd aanvoerder was en op dit moment bij Galatasaray speelt, debuteerde in 2004 op het EK in Portugal en maakte daarna alle grote eindrondes met Oranje mee. In totaal scoorde hij 25 keer in het shirt van Oranje, maar daar hoopt hij in Brazilië een aantal doelpunten bij te kunnen schrijven.