Vanavond zullen er in Europa de voorlaatste WK-kwalificatiewedstrijden gespeeld worden. Tijdens deze speelronde zijn er een aantal landen die zich reeds kunnen plaatsen voor het WK 2014 in Brazilië.

Groep A

18.00 uur Kroatië – België
20.45 uur Wales – Macedonië

Met 22 punten staat het België trots op de eerste plek in Groep A. Kroatië staat, met 17 punten uit acht wedstrijden, op een tweede plek. Met nog twee wedstrijden te gaan heeft België dus genoeg aan een punt tegen Kroatië. Servië, dat met 11 punten uit negen wedstrijden derde staat, speelt deze ronde niet en is sowieso al uitgeschakeld.

Groep B

17.00 uur Armenië – Bulgarije
19.30 uur Malta – Tsjechië
20.15 uur Denemarken – Italië

Italië is, met 20 punten uit acht wedstrijden, reeds geplaatst voor het WK in Brazilië. In theorie zou het nog mogelijk zijn dat Bulgarije of Denemarken het WK haalt, maar dan zullen zij wel tweede in deze groep moeten worden. Met 13 punten voor Bulgarije en 12 punten voor Denemarken is nog alles mogelijk. Er staan dus nog spannende wedstrijden op het programma.

Groep C

19.00 uur Faeröer Eilanden – Kazakhstan
20.45 uur Duitsland – Ierland
20.45 uur Zweden – Oostenrijk

Het Duitse elftal is zo goed als zeker van het WK 2014. Met 22 punten uit acht wedstrijden zijn zij alleen nog met twee nederlagen te achterhalen door Zweden. Oostenrijk en Zweden strijden beide nog om de tweede plaats, dus er staat vanavond in Zweden een belangrijke wedstrijd op het programma.

Groep D

20.30 uur NEDERLAND – Hongarije
20.30 uur Andorra – Roemenië
20.30 uur Estland – Turkije

In Groep D barst de strijd om de tweede plek nu pas los. Het Nederlands elftal plaatste zich eerder al voor het WK, maar Roemenië, Hongarije en Turkije maken alledrie nog kans op een plekje in de laatste ronde van de kwalificatiereeks. Hongarije staat met 14 punten op een verdienstelijke tweede plek, waarna Turkije en Roemenië volgen met één punt minder. Het belooft een spannende speelronde te worden.

Groep E

20.30 uur Albanië – Zwitserland
20.45 uur Slovenië – Noorwegen
20.45 uur IJsland – Cyprus

In Groep E is Zwitserland zo goed als zeker geplaatst. Aan een gelijkspel hebben wij in praktijk genoeg, maar als Ijsland niet weet te winnen van Cyprus is Zwitserland zeker geplaatst voor het WK. In de strijd voor plaats twee zijn nog vier landen in de race: Ijsland, Slovenië, Noorwegen en Albanië. Er staan dus nog een aantal belangrijke wedstrijden op het programma.

Groep F

18.00 uur Azerbeidzjan – Noord-Ierland
20.30 uur Luxemburg – Rusland
21.45 uur Portugal – Israël

In Groep is het nog spannend aan kop. Rusland gaat aan de leiding, met 18 punten uit acht wedstrijden, terwijl Portugal tweede staat met 17 punten. Zij zullen gaan uitmaken wie zich direct plaatst en wie doorgaat naar de beslissende ronde voor alle nummers twee. Ook Israël maakt in theorie nog kans op plek twee, maar dan zullen zij beide wedstrijden moeten winnen.

Groep G

17.30 uur Litouwen – Letland
20.00 uur Bosnië-Herzegovina – Liechtenstein
20.45 uur Griekenland – Slowakije

In Groep G staan nog een aantal belangrijke wedstrijden op het programma. Bosnië-Herzegovina en Griekenland gaan uitmaken wie eerste en tweede zal gaan worden. Beide hebben 19 punten uit acht wedstrijden, waardoor het doelsaldo van groot belang gaat zijn.

Groep H

18.00 uur Moldavië – San Marino
20.00 uur Oekraïne – Polen
21.00 uur Engeland – Montenegro

Ook in Groep H staan er nog een paar zeer spannende wedstrijden op het programma. In theorie maken nog vier teams kans om zich direct te plaatsen voor het WK 2014. Engeland gaat aan kop, met 16 punten uit acht wedstrijden, gevolgd door Oekraïne en Montenegro, die beide 15 punten hebben. Ook Polen, die 13 punten hebben, staan op een vierde plaats en maken ook nog steeds kans op het WK.

Groep I

22.00 uur Spanje – Wit-Rusland

Als Spanje vanavond weet te winnen van de nummer laatst, is het vrijwel zeker dat het zich direct plaatst voor het WK. Spanje en Frankrijk hebben beide 14 punten, maar Spanje heeft een wedstrijd minder gespeeld. Aangezien Spanje een beter doelsaldo heeft, lijkt het erop dat Spanje zich direct zal plaatsen. Frankrijk is sowieso zeker van plaats 2.