Marco-van-Basten-in-1988-UEFA

Het is het hoogst haalbare als Nederlandse voetballer, spelen in het Nederlands elftal shirt.Arjen_Robben Het shirt dat hedendaags ontworpen
wordt door Nike, met de nieuwste materialen, gemaakt voor snelheid. De shirts wegen haast niets en zitten perfect om het lichaam. De beste kwaliteit voor de spelers, zodat ze hun voetbal tot nog hogere hoogtes kunnen brengen. De ontwerpen dienen als leidraad voor de spelers, om het Nederlandse voetbal op hun best te vertegenwoordigen en geschiedenis te schrijven in het shirt van Oranje. De shirts die de spelers van het Nederlands elftal dragen
vind je hier

Het Nederlands voetbal staat bekend om de aanvallende speelstijl, het totaalvoetbal. Spelend in een 4-3-3 systeem, waarin elegante spelers het verschil maken met een uitmuntende techniek. Nederland heeft grote spelers voortgebracht. Denk aan onze legendarische nummer 14, Johan Cruijff, met zijn prachtige visie op het voetbal. En onze Gazelle, Marco van Basten,zijn befaamde volley goal. Grote finales hebben we bereikt, met als hoogtepunt de winst van het EK in 1988. De Hollandse velden is een kwekerij voor voetbaltalent. Wereldkampioenschap_Voetbal_1974_in_Munchen,_Nederland_tegen_DDR,_2-0;_Nederlands_Elftal_tijdens_Volkslied(1)Telkens weer volgen generaties elkaar op. Denk aan de voetballers die de internationale top hebben bereikt of de voetballers die deze top nog gaan bereiken. Over welke voetballers hebben we het? Welke hoogtepunten heeft het Nederlands elftal gekend?  En welke coaches zijn tot nu toe het meest succesvol gebleken? Hieronder gaan wij hier dieper op in.

Om mee te beginnen, de absolute grootheid van het Nederlandse voetbal is natuurlijk Johan Cruijff. Als speler en als trainer heeft hij enorm grote successen behaald. Door velen geroemd om zijn fabelachtige techniek en balgevoel. Johan Cruijff behoort tot het rijtje Maradona, Pelé en Messi. De allergrootsten. Hij was een superieure voetballer en coach. Bij FC Barcelona en Ajax heeft hij alle prijzen gewonnen die er te winnen vielen. In zijn tijd voetbalde ook Willem van Hanegem, de Kromme. Hij en Cruyff staan samen bekend als de beste voetballers die Nederland ooit heeft voortgebracht. Van Hanegem had een buitengewoon sterk spelinzicht. De twee leidden het Nederlands elftal in 1974 naar de finale, welke verloren werd van West-Duitsland. De coach aan het roer, toendertijd, was Rinus Michels.

Van Basten

In de navolgende generatie van 1988 speelden er drie bijzondere sterren in het Nederlandse team: Marco van Basten, Ruud Gullit en Frank Rijkaard. Met name deze drie sterspelers zorgden ervoor dat Nederland Europees kampioen werd. Opnieuw onder leiding van Rinus Michels. Van Basten als de flegmatieke voetballer, met een superieur gevoel voor de bal. Ruud Gullit als de aanvaller, die meedogenloos was in de zestien. Frank Rijkaard als de multifunctionele speler, die met dominant voetbal op meerdere posities uit de voeten kon. Na dit drietal volgde de lichtingen van 1998 en 2010, als de meest succesvolle teams. De topvoetballers Dennis Bergkamp, Edgar Davids, Clarence Seedorf, Frank de Boer, Jaap Stam, Edwin van der Sar en Marc Overmars betraden de velden. Zij behoorden allen tot de lichting die pas in de halve finale van 1998, na penalties, uitgeschakeld werd door Brazilië. Guus Hiddink was de trainer van het team en vormde een belangrijke schakel in het aansturen van de spelers. In 2010 waren Wesley Sneijder, Arjen Robben en “Topscorer aller tijden” Robin van Persie de absolute uitblinkers. Zij leidden samen met coach Bert van Marwijk het team naar de finale. Hierin werd verloren van het balvaardige Spanje. Al met al, hebben Nederlandse voetballers zich, door de jaren heen, goed op de kaart weten te zetten. Velen zijn wereldwijd bekend. Spelers die bij grote clubs belangrijk waren en zijn. Ook nu is er weer een nieuwe talentvolle lichting in opkomst. Wij kijken uit naar de spelers die in het Nederlands elftal shirt, Nederland de eerste wereldbeker gaan bezorgen. Laat het WK maar beginnen, wij hebben er zin in!